SOLITUD A STROMBOLI

Dossier

Ficha Técnica

Fototeca

Direcció: Imma Colomer

Dramaturgia: Núria Casado Gual

Insipirada lliurement en un estudi de Rosa Delor

 

SINOPSI

La Dra Nela Simari, una distingida experta en el camp de la literatura comparada, ha estat convidada a impartir la conferència inaugural d'un congrés internacional sobre cinema europeu. La conferència, que a més vol ser un homenatge a un catedràtic desaparegut recentment, ofereix un anàlisi comparat entre la gran novel.la de Víctor Català, i l'emblemàtica pel·lícula de Roberto Rossellini, amb què es considera que comença el cinema modern.

 

La Dra Simari té un repte important davant seu: demostrar la influència cabdal i no reconeguda que Català va exercir sobre el cineasta italià en la seva obra mestra. Ara bé, a mesura que avança la seva ponència, es fa palès un desafiament més personal: tornar a obrir ferides del passat, des de la mirada del present.


Inspirat lliurement en un estudi de Rosa Delor, el text de Núria Casado Gual ens presenta aquesta peculiar lliçó magistral, que no només ens endinsa en els universos paral·lels de Solitud i Stromboli, sinó que, a més, ens convida a reflexionar sobre el concepte d'autoria, el mateix fet creatiu, i sobretot, sobre qui surt a la llum i qui roman a l'ombra en el complex relat de la Història.

09.jpg