Quartet Brossa

El Quartet Brossa ha mantingut una activitat constant des del 2004 fins l’actualitat, participant intensament en la vida cultural i musical del país, oferint creacions i participant en multitud de festivals i cicles de concerts. Buscant sempre diàleg entre les diverses disciplines artístiques i estils musicals, la trajectòria del quartet  s’ha basat en la revisió de la música clàssica amb una nova mirada, el compromís amb la música contemporània (estrenant obres de diversos compositors actuals) i amb la creació pròpia de músiques de gran transversalitat. Ha enregistrat set discs propis: Músiques de l’Holocaust (TempsRecord 2008), Cançons dels Brigadistes (TempsRecord 2010), Retaule d’avars (ColumnaMusica 2012), obres de Mestres Quadreny per a quartet de corda (Cop de Poma/ La Mà de guido 2013), Viatge d’hivern, el cicle de lieds de Schubert amb Judit Neddermann (La Mà de guido 2014), Leon (Kasbamusic 2019), Folkestral (Satélite K, 2021), tots ells amb importants gires arreu de l’estat. 

Ha incentivat la col·laboració amb músics de molt diversos estils, des de la música indie, jazz, el folk, el hiphop, tecnopop o el rock, i amb diverses disciplines artístiques com la dansa, el teatre, el cinema o la literatura. Sovint també, per aprofundir en aquestes col·laboracions s’ha transformat en Col·lectiu Brossa, superant la forma clàssica de quartet de corda (disc i gira amb Astrud “Lo nuevo” i gira de concerts Ojos de mil años, gira de concerts amb “Chinnok Wind” de Maika Makovski, entre dmolts d’altres).

Ha participat també en projectes pedagògics tant de creació pròpia, amb “Cordes Grillades” (coproduït amb La Botzina) com amb Faristolitis (coproduït amb el reconegut titellaire Jordi Berran) com de producció aliena com “Cantània 2016” (de l’Auditori de Barcelona), enregistrant i interpretant Les desventures de Mimí de Jordi Domènech.

El Col·lectiu Brossa ha estat guardonat amb el Premi Altaveu 2011 “per haver renovat i refrescat repertoris clàssics i contemporanis” i el Premi Enderrock 2014 al millor disc de música clàssica del 2013. Fruït de tot aquest treball el 2016 va realizar un memorable concert “Com Panys” de 10è aniversari del la formació en el sí del Festival Grec al Mercat de les Flors. El 2017 ha rebut el premi Puig Porret per al seu disc i espectacle LEON, conjuntament produït amb el grup de música electrònica The Pinker Tones, que s’estrenà el setembre del 2018. Les col·laboracions interdisciplinars més recents van ser “Coda”, amb el grup de teatre contemporani Atresbandes (Festival Grec, 2019), al voltant de la vida i música de Xostakovich, FORMS (2021, Cosmocaixa i Eufònic) conjuntament amb Playmodes en un espectacle d’art, disseny i ciència, o l’enregistrament de la banda sonora de la pel-lícula Mediterráneo (2021).

Dossier

Ficha Técnica

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
  • Icono social de Spotify
DSC_7710 BAIXA.jpg