"Pell de llarinté, cua de tiré" és un espectacle realitzat amb la col·laboració d’Espai Àfrica-Catalunya i destinat als infants a partir de cinc anys. Un espectacle, divertit i enginyós, ple deritme, que dóna a conèixer l’imaginari de la cultura mandinga, a través d’una celebració universal, que uneix cultures, com és la festa pel naixement d’un nou membre de la comunitat.
Es tracta d’una adaptació lliure d’un conte mandinga que va introduir al nostre país el contacontes senegalès Koumera Dlakhaby. Una companyia jove, amb intèrprets de diferents procedències, que apropa als espectadors menuts disciplines teatrals diverses com la música, la dansa i el text.

 

SINOPSIS

A Diakha Madina, quan es fa de nit, grans i petits es reuneixen al voltant d’una foguera. Entre danses, cançons i rialles escolten boniques històries que els explica en Koumera. Ell coneix tots els contes mandingues; els ha après en milers de nits a la sabana, poblada de girafes i lleons.
Pell de llarinté, cua de tiré, una de les rondalles que en Koumera comparteix a la vora del foc amb els seus veïns, narra la història de la Kumbà i en Mamadou, que viuen en un petit poblat de la selva de Niokolo-Koba, prop del riu Koo, al Senegal. La parella està a punt de tenir un fill, i estan tan il·lusionats, que faran el que sigui per complaure el seu nadó, com ara perseguir un lleó o la reina de les girafes. A la selva i a la sabana els dos protagonistes viuran mil aventures i peripècies i hauran d’aguditzar l’enginy per esquivar tota mena de perills.

Director - Moisès Maicas

Autor - Conte tradicional mandinga recollit per Koumera Dlakhaby

Dramatúrgia - Anna Soler Horta

Intèrprets - Nuria Cuyàs, Malcol McCartt¡hy, Tamara Ndong i Òscar Romera

DSC_0055_r.jpg