ELS OCELLS

creació col·lectiva a partir d'Els Ocells de'Aristofanes

Dossier

Ficha Técnica

Fototeca

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube

COMPANYIA LA CALÒRICA

Dramaturgia: Joan Yago

Direcció: Israel Solà

Amb: Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher, Esther López i Marc Rius

Una producció de Cia. La Calòrica amb la col·laboració del Festival Temporada Alta i el suport de la Sala Beckett.

SINOPSI

El jove empresari Pisteter i la seva companya Evèlpides no poden tornar a casa. Tampoc se'ls acudeix cap altre lloc on puguin anar a viure la vida còmoda, relaxada i lliure d'impostes que ells anhelen. La trobada accidental amb un innocent puput enmig del bosc els portarà a plantejar-se un canvi d'estratègia: i si renunciessin a la seva condició humana i es convertissin en ocells? O encara més: i si convencessin les aus del món per crear una nova societat basada en els principis fonamentals d'Individu, Propietat i Competència?

L'empresa no serà senzilla. Caldrà convèncer les masses amb un relat sòlid i passionat, caldrà negociar amb vells poders que habiten el món des del principi dels temps - i que potser no están disposats a que res canviï-, caldrà combatre amb mà de ferro la dissidència i, fins i tot, tenir unaconversa cara a cara amb la Democràcia i el Capitalisme.

PREMSA

EL PERIÓDICO - José Carlos Sorribes

El director, Israel Solà, i el dramaturg Joan Yago aposten fort en el desenfrenament i el tren no descarrila perquè tenen un equip actoral excel·lent. Dels quatre, a Marc Rius li toca el paper seriós, el de Pisteter, el venedor de fum que manté el nom original d’Aristòfanes.

Xavi Francés, Aitor Galisteo-Rocher i Esther López competeixena veure qui provoca la rialla del’espectador. Si ella canta de forma majestuosa, Francés destrossa amb summa gràcia un tema de Camilo Sesto. I a tots quatre els surt brodada una escena costumista d’una família d’ocells a l’hora del sopar. Hilarant.

 

Time Out - Juan Carlos Olivares 

Episodis perquè Xavi Francés -tros d'actor tot terreny-, Aitor Galisteo-Rocher, Esther Lópezi Marc Rius—dirigits per Israel Sola - es llueixin com a personatges emplomallats d'una faula sense moral, protagonistes d'un drama social, caricatures d'una comèdia hilarant o artistes d'un cabaret roig on cada nit es tallen caps i ales. 

Espectacle no del tot perfecte, però genial en la seva capacitat d'escarni contra els venedors de fum de l'Escola de Chicago. Farsants que Yago-Sola dibuixen amb tanta nitidesa que és molt fàcil saber qui són. Un festival de clatellots.