Quartet Brossa

Dossier

Ficha Técnica

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
  • Icono social de Spotify

La Venjança d'Abdel

L’estiu de 1676 el compositor barroc anglès Henry Purcell va escriure una suite incidental basada en una obra de teatre d’Aphra Ben, una de les primeres escriptores femenines professionals de la historia de la literatura. La peça, titulada “La venjança del moro”, és una tragèdia colossal que deixa curts als guionistes de les millors series d’avui en dia. Situada a la península ibèrica, en plena època de la “reconquesta” i les revoltes mudèjars, l’obra relata el periple del jove príncep Abdel, que mogut per la venjança contra el cruel assassinat del seu pare, s’infiltra en una cort cristiana on les famoses pulsions de l’amor i la voluntat de poder convertiran la història en un bany de sang.
El Quartet Brossa proposa al violinista i percussionista Mohamed Soulimane abordar aquesta peça musical barroca, accentuant la voluntat de Purcell d’imitar sonoritats morisques, i tot fent-la interactuar amb músiques tradicionals àrabs de l’època. Per fer-ho convergir, també comptaran amb la inestimable ajuda de les cordes polsades de Santi Figueras, especialista en música barroca
i músic de visió molt eclèctica i transversal. D’aquesta manera, i tot acompanyant-ho de la narració de la història d’Aphra Ben - adaptada pel poeta Elies Barberà per la ocasió - per part de la televisiva Ana Ycobalzeta, descobrirem com de rica és la música i la cultura quan es teixeixen ponts i diàlegs. I com de trista i gèlida és la humanitat quan es sustenta en la por, l’odi i la violència.

Suite Abdelazer de H. Purcell
Cançons tradicionals àrabs

 

:
 Aleix Puig i Pere Bartolomé, violins
Imma Lluch, viola
Marçal Ayats, violoncel


Mohamed Soulimane, violí àrab, percussions, àrabs i llaüt
Santi Figueras, instruments de corda polsada i percussió


Anna Ycobalzeta, narració
Text i adaptació de l'argument, Elies Barberà
Argument original, Aphra Ben

LA VENJANÇA D'ABDEL_edited.jpg