Quartet Brossa

Dossier

Ficha Técnica

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
  • Icono social de Spotify

Les Transformacions

Al 2018, Elies Barberà, en un joc de miralls entre present i passat, va presentar el poemari Les transformacions, en el que un misteriós Johannes Eyckermann, deixeble de Nicolau Copèrnic, aprofundia en les relacions amoroses a través de la descripció, poema a poema, de la seva passió per Pandora. “Les Transformacions”  (Editorial Lapizlatzuli, 2018) esdevé un decàleg de l’amor en totes les seves vessants – tant per la manca com per l’excés – i dibuixa com aquest sentiment transforma els individus i la seva interacció, passejant per tots els estats de la matèria – visualitzats poèticament en terra, aigua, aire i foc-. Amb una veu poètica que des de la modernitat visita territoris vetusts amb alta sensibilitat. 

Al 2021, Aleix Puig ha pres aquest poemari i l’ha convertit en rerefons programàtic per un discurs musical per a quartet de corda que acaba teixint la Fantasia “Les transformacions”. Amb un estil que revisita canons antics - de Bach a Telemann- des d’una mirada actual que no defuig el pop, el folk, el minimalisme i la contemporaneïtat, la música cerca camins cap a la seducció cap a l’altre, preguntant-se fins quin punt aquest camí no deixa de ser una lluita de l’individu contra la solitud. 

Música i paraula s’entrellacen per parlar d’amor i de com aquest sentiment transforma l’individu, fent-lo passar per tots els estats de la matèria.

2_QUARTET_BROSSA_JosepEchaburu (1).jpg