Quartet Brossa

Dossier

Ficha Técnica

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • YouTube
  • Icono social de Spotify

Músiques de l'Holocaust

“Músiques de l’Holocaust” és  una acció musical ( text i música) concebuda majoritàriament a partir de  material artístic creat als camps de concentració nazis i generat per les mateixes víctimes . El disc fou enregistrat el 2008, Músiques de l’Holocaust (Temps Record, 2008)

Al llarg de la Segona Guerra Mundial, persones relacionades amb el règim nazi realitzaven enregistraments de les cançons populars cantades per les seves víctimes per tal de no extingir, amb la seva mort, les seves tradicions. Brossa Quartet de Corda proposa un viatge sonor per aquestes músiques que, amb tot, van sobreviure a l’Holocaust. Així, fent un pont entre la música clàssica i les músiques klezmer, zíngara o mediterrània, Brossa Quartet de Corda fa un exercici imaginatiu de reconstrucció de la memòria musical i històrica. I de pas, convida a escoltar la veu dels vençuts, a partir dels textos escrits pels supervivents o de textos que evoquen el seu drama real. 

En definitiva, senzillament música i paraules. Música d’arrel per reviure el corol·lari d’emocions de les víctimes. I paraules dels supervivents, per redibuixar-nos de nou una memòria històrica que massa sovint roman oblidada i que es continua repetint, fins al punt d’alterar el rol de víctima i botxí.

 

Músiques d’autors com Rudi Gogël, Herbert Zipper, Alexander Kulisiewich, Daniel Pokrass, Mordecai Gebirtg, Shalom Secunda, M.Miksne i d’altres d’autoria anònima. Amb arranjaments de Gregori Ferrer.

Textos de Primo Levi, Joaquim Amat Piniella, Mercè Núñez Targa, Jorge Semprún, Anita Lasker-Walfisch, Imre Kertész, Salvatore Quasimodo, León Felipe i Tadeusz Rózewicz

MÚSIQUES DE L'HOLOCAUST_edited.jpg