top of page

Quatre amics intenten organitzar-se després que l'empresa on treballen els comuniqui l'obertura d'un ERO. La primera idea és lluitar per defensar els seus llocs de feina, és clar. Però de quina manera? I de què servirà? Realment val la pena lluitar per aquesta feina que tenen? No seria millor que ho deixéssin estar i intentessin convertir en realitat aquella brillant idea que van tenir uns anys enrere?En un intent desesperat de maquillar les xifres de l'atur i acabar definitivament amb la consciència de classe, govern i mercat s'han unit per intentar demostrar que si la nostra vida professional és precària, infeliç i insatisfactòria és només per culpa de la nostra falta de “cultura emprenedora”. Per això, mentre es liberalitzen els acomiadaments i es retallen els drets laborals, proliferen les campanyes d'ajut a les start-ups i els eslògans motivacionals com: “Surt a complir el teu somni” o “Sigues el teu propi cap”. Tot i que – després de quasi deu anys de crisi – tots som conscient d'aquesta mena de trampes, no podem evitar pensar: “i si el nostre somni es complís? I si la nostra fos realment la idea que pot canviar el món?”.

Fairfly és una comèdia sobre la bombolla de l'emprenedoria; el gran remei del nostre temps, la solució a tots els nostres problemes, la nova fe que ha vingut ha recordar-nos que nosaltres som els únics propietaris del nostre destí i – en conseqüència – els únics culpables de la nostra infelicitat. No importen els contactes, la classe social o el lloc de procedència; ara no necessitem res més que una idea brillant i un ordinador portàtil per començar a recórrer les cinc passes cap a l'èxit. Els palaus de congressos i les llibreries són plenes de fidels creients que prediquen les virtuts de la cultura emprenedora; però ningú diu res de les seves ombres: frustracions, fracassos, famílies i amistats destrossades, crèdits inassolibles, estalvis perduts...


Sembla ser que els grans moviments de la nostra societat ja no comencen amb masses organitzades en una fàbrica, sinó amb dos o tres joves visionaris en un garatge. Els emprenedors són sense cap dubte els herois èpics del nostre temps; el nostre objectiu no és qüestionar l'èxit de les seves idees, sinó posar en relleu el missatge perillosament individualista que amaguen. Sembla que, després de tants i tants fracassos col·lectius, la cultura emprenedora ens està dient: deixa de preocupar-te per la teva societat o la teva classe social, comença a preocupar-te per tu mateix.


No és el mateix canviar el món que canviar la nostra situació al món. Tots hem pensat més d'una vegada que vivim en una realitat injusta i que cal treballar per canviar-la, però realment volem un canvi sincer? O en tenim prou amb fer girar la roda de la fortuna i ser nosaltres els que ocupem un espai privilegiat?.

Dramatúrgia - Joan Yago
Direcció - Israel Solà
Intèrprets - Xavi Francés /Aitor Galisteo-Rocher / Vanessa Segura / Esther López

Escenografia, vestuari i il·luminació - Albert Pascual
Cançó Fairfly - Josep Sánchez-Rico i Ona Pla
Vídeo - Moosemallow Crew 
Fotografia - Anna Fàbrega
Alumne en pràctiques - Abel Montes
Disseny Gràfic - Albert Pascual
Producció executiva - La Calòrica
Producció - La Calòrica amb el suport del Teatre Tantarantana


FAIRFLY - LA CALÒRICA

  • Instagram - Gris Círculo
  • Twitter
  • Facebook - Gris Círculo
  • YouTube

FOTOS

FAIRFLY

bottom of page