Escenapart és un projecte empresarial orientat al management d’artistes i la producció, promoció i gira d’espectacles de música i arts escèniques.

Escenapart ha creat un pont cultural entre Europa i Llatinoamèrica amb un amplic catàleg d’artistes i companyies com Sílvia Pérez Cruz, Misia, Mercè Sampietro, Kepa Junkera, Lolita Flores, Ibrahim Ferrer Jr., Dulce Pontes, Mayte Martín, Marina Rossell, Carmen París… En el camp de les arts escèniques, Escenapart ha traballat en la producció de diversos espectacles teatrals de gran èxit.

La voluntat d’Escenapart és treballar sempre a prop de la creació per conèixer a fons el treball dels artistes que representa. La qualitat i la honestitat. La qualitat i la honestedad dels treballs que configuren el seu catàleg són en gran part la garantia del seu èxit.

EL NOSTRE EQUIP:

13095846_1066688433406428_7779789971625247095_nXAVIER GONZÁLEZ BOIX | xaviergonzalez@escenapart.cat  |  @XavierGlezBoix

Es dedica a la promoció i venda d’espectacles d’arts escèniques des de l’any 2000, any en què s’incorporà a la Coordinadora de Sales Alternatives de Barcelona amb l’objectiu d’augmentar i consolidar la distribució de les produccions teatrals de les Sales Alternatives. Durant nou anys ha estat el responsable de l’oficina de distribució de Pas29 i la Perla29, empreses dedicades a la gestió i a la producció teatral, de les quals també n’és soci fundador. Durant tots aquests anys ha estat en contacte permanent amb una bona part dels professionals, tant creadors com programadors, que treballen en el món de les arts escèniques en aquest país.

Des d’Escenapart, la nova aventura en solitari que va emprendre el 2011, treballa a prop de la creació, per poder conèixer a fons la feina de les companyies que representa, i al mateix temps recollir les inquietuds i les necessitats dels municipis, amb l’objectiu de fer de vèrtex d’unió entre les unes i els altres. La qualitat i l’honestedat dels treballs que configuren el seu catàleg són en gran part la garantia del seu èxit, però també ho és la complicitat amb els municipis per trobar en cada moment el que és més adient per a les seves programacions. Espectacles de poesia, performance, teatre, objectes, titelles, arts visuals, música… formen el repertori d’espectacles als que representa.

Des d’Escenapart, El 2011 inicia una nova faceta com a productor amb els espectacles Sensualitats (2011), 9 maletes (Festival Temporada Alta, 2013), Pertanyo a la llibertat i no sóc de ningú més (Setmana de Poesia de Barcelona, 2014) i La petita casa de mi mateix (Sala Muntaner, 2014). Per a aquests espectacles ha treballat, entre d’altres, al costat de l’actriu Mercè Sampietro, la cantant algueresa Franca Masu, el multiinstrumentista Eduard Iniesta o els directors Joaquim Oristrell i Antonio Calvo.

ALEJANDRA VILLARREAL |13177487_10206616549434248_7407898475944852875_n  alevillarreal@escenapart.cat  |  @alevprod

Arriba a Catalunya amb més de 30 anys de bagatge cultural adquirits en el món del teatre i de la música a l’Argentina. Comença des de molt jove en el món de l’espectacle, concretament en teatre i amb la companyia Grupo Caviar, sota la direcció del francès Jean-François Casanova. Excerceix tasques de stage manager, vestuari, il·luminació, per, en uns anys, convertir-se en la mà dreta del director i participar com assistent de direcció en nombroses obres del Grpo Caviar que giren per tota Sudamèrica. En tots els seus anys de teatre, treballa al costat de noms comImanol Arias, Fabián Vena, Vittorio Gassman, Norma Aleandro, Pastora Vega, Alfredo Alcón, etc.  La seva incursió en el cinema la porta, l’any 94, a ser assistent de producció en la pel·lícula ‘Caballos Salvajes’, de Marcelo Piñeyro, amb Héctor Alterio, Leo Sbaraglia i Cecilia Dopazo.

A partir de l’any 2000 comença a dedicar-se a la música com a mànager de la cantant argentina Ligia Piro. A més, treballa com assistent de producció en vàries gires de Susana Rinaldi, Altertango, Eleonora Cassano Ballet, etc. Com a  productora, és la responsable del debut de Concha Buika a l’Argentina, de vàries de les presentacions del grupo bolivià Los Kjarkas, de la presentació de Ceumar al Teatre ND Ateneo el 2009, de vàries presentacions del brasiler Egberto Gismonti en tot el país, i dels concerts d’altres noms com Maria Rita, Kalamarka, Lidia Borda, Franca Masu, Falete, el Sexteto Mayor, etc.

A finals de 2014 arriba a Catalunya i s’incorpora a Escenapart per encarregar-se de les produccions internacionals i amb la voluntat de fer un intercanvi artístic entre Esanya i Argentina portant obres i artistes d’ambdós països. Prepara per aquest 2015, juntament amb el productor argentí Daniel González, el Festival Mestiza Música que es farà a l’Argentina el proper mes d’abril, amb artistas com Dulce Pontes, Tomatito, Egberto Gismonti o Kevin Johansen.

perla-e1513265450133PERLA TUSET | perlatuset@escenapart.cat  |  @PerlaTuset

S’incorpora al món del management d’artistes l’any 2007, quan entra a formar part de l’equip de treball de la cantant portuguesa Dulce Pontes. Treballadora infatigable i apassionada per les músiques del món, comença la seva tasca amb la gestió de l’agenda de l’artista i part de la producció de les seves gires, treballant al costat de José Zambujal, reconegut road-manager i productor del món de la world-music (Cesária Évora, Chico Buarque, Lura…). Amb el temps, esdevé la mànager personal de l’artista portuguesa i participa en importants produccions, com la gira ‘Dulce Estrella’ que Dulce Pontes i Estrella Morente fan conjuntament l’estiu de 2008 amb gairebé 20 concerts i 50.000 persones de públic, o el seu CD de commemoració de 20 anys de carrera ‘Momentos’. A més, durant els anys d’estada a Portugal, acompanya l’artista portuguesa com a road-manager en tots els seus concerts (Espanya, Portugal, Itàlia, Holanda, Grècia, etc.).

L’any 2011 torna cap a Catalunya per començar una nova aventura artística al costat de la cantat algueresa Franca Masu, amb qui continua treballant com a mànager en l’actualitat. Al seu costat, ha participat activament de la producció dels seus dos últims treballs discogràfics, dels seus concerts arreu d’Europa i a finals de l’any 2013, d’una petita gira concerts per l’Argentina.

L’any 2014 comença una estreta col·laboració amb Xavier González a Escenapart, apropant-se també al món del teatre i amb l’objectiu de portar endavant la seva tasca en la producció tant musical com també teatral.