Misia - Para Amália (3) Crédito C.B. Aragão_r

El desig d’oferir un regal a Amália Rodrigues (‘Para Amália’), Mísia el va sentir després de més de vint anys de construcció d’un repertori i una sonoritat propis, en complicitat dels grans escriptors, poetes i músics portuguesos.

Ara es tracta d’un doble àlbum, gravat a Lisboa l’any 2014, l’any en que es complien 15 anys de la desaparició física d’Amália Rodrigues. ‘Para Amália’ va ser construït no només amb un repertori amalià, sinó també amb temes inèdits creats especialment per aquest disc.

El primer disc, piano i veu, està constituït en gran part de músiques d’Alain Oulman, però també de Carlos Gonçalves, Fontes Rocha… I el segon disc, amb guitarres de Fado, té un ambient musical més tradicional. Hi participen Maria Bethânia, Rogério Samora, Martirio…

En concert, ‘Para Amália’ es presenta en una versió de quinteto, amb veu, piano, guitarra portuguesa, guitarra clàssica y baix acústic. El pianista és el Mestre napolità Fabrizio Romano, autor també dels arranjaments.

El concert compta amb un efecte visual amb la projecció en loop de la joia preferida d’Amália Rodrigues, canviant en varis colors i convertint-se en paraules clau del fado: destí, veu, dona, saudade, etc.

“Amália és eterna i està més viva que mai. El temps contingut en la seva obra i a youtube treballen en aquest sentit” Mísia.

Dossier | Fotos en alta resolució: 1, 2, 3

Agenda