Contraportada FOK_r

KEPA JUNKERA – FOK

Fok és un acostament ple de sentiments i emocions a una de les cultures més poderoses del Mediterrani … amb el fil conductor de l’idioma català. Kepa s’endinsa en melodies i ritmes molt arrelats en les societats catalana, valenciana i balear. Un projecte amb arrels molt fortes del qual sorgeixen noves branques i flors úniques.

Sempre és interessant tenir la visió externa d’una altra persona del que és habitual per
a un mateix en el seu entorn proper. Quantes vegades ens emocionem quan el “altre”
ens diu: “quina melodia tan especial, quin ritme tan potent!”. Això es el que ens passarà quan escoltem aquest projecte, ens recordarà una cosa que tenim molt dins però que a la vegada ens portarà de viatge a altres llocs, aquest viatge d’anada i tornada entre sons d’aquí i d’allà amb una clara intenció de futur.

Kepa ha treballat “Fok” des del respecte profund però també des de la llibertat creativa i l’emoció de sentir-­se part de la cultura catalana a la qual s’endinsa amb passió. Sempre hem escoltat a Kepa dir que aquests projectes li causen noves sensacions emocionals però sobretot li fa sentir-­se en aquest cas un català més. Les trikitixas, panderetes, irrintzis, txalapartes, … van a barrejar-­se amb els sons de tarotes, gralles,
ximbombas, cordes, panderos quadrats, flabiol, gaites, …. Sense cap dubte, una trobada i una reunió que va a amplificar tanta riquesa cultural amb la qual ens sentim emocionats.

Fok és el foc d’una cultura que omple de color les oïdes del món, foc purificador unit al “irrintzi”, al crit ancestral … el calor unit a txalapartes de fusta … vista cosmopolita de flames que recorden l’avi, al ball, el menjar però que ens fa creure en el futur … Fok és un treball innovador, crema de fustes que sonen a emocions llunyanes en el temps però que en les mans i el cor de Kepa ens fa apropar-­nos i sentir la calor en les nostres cares …

Dossier | Fotos en alta resolució: 1, 2, 3, 4

  • Event no disponible
AEC v1.0.4