nens_cartell_rosa_vertical_v01r

ELS NENS DESAGRAÏTS de Llàtzer Garcia

A Sant Gregori, un poble de Girona, hi vivia una comunitat de famílies que van decidir deixar les seves respectives feines i abandonar els seus cercles d’amistats per unir-se en comunitat. Una comunitat catòlica, amb unes normes molt més rígides que les que promou l’església. Una comunitat que renunciava al Món i als seus grans atractius per viure en la més estricta pobresa, enmig del camp. Cada família vivia en una caravana en un prat encerclat per una tanca. Més enllà del prat, hi havia un bosc, i després del bosc, la ciutat de Girona.

La fundadora d’aquesta comunitat era una dona que es feia anomenar Mare i s’auto proclamava Missatgera de Déu. En un dels missatges que rebia se li va transmetre que ells eren els escollits per convertir-se en els habitants del Nou Poble de Déu quan el Món desaparegués, aniquilat per la ira celestial. Però aquesta distinció només es faria efectiva si els escollits eren mereixedors d’aquest títol. Les normes es van tornar més rigoroses fins arribar a l’extrem de dissoldre les pròpies famílies per constituir-ne una de sola amb la Mare com a punt d’unió.

A la comunitat hi van créixer nens que van haver de renunciar al Món abans d’haver-lo conegut. No podien relacionar-se amb ningú que no fos de la família i ni tan sols podien anar a l’escola. Amb els anys, els nens van créixer i van abandonar la comunitat religiosa, amb tot el que això comporta: les amenaces dels integrants de la comunitat, el sentiment de culpa i la difícil adaptació al món.

PREMIS DE LA CRÍTICA: MILLOR TEXT I MILLOR ACTRIU DE REPARTIMENT

Repartiment: Rosa Cadafalch, Muguet Franc , Guillem Motos, Ramon Pujol

Dossier | Fitxa Tècnica | Fotos: 1, 2, 3, 4

  • Event no disponible
AEC v1.0.4

trailer els nens desagraits_v02 from Companyia Arcàdia on Vimeo.